31. 07. 2015.

Nosim, koristim, preporučujem - Juli

U nekom od prethodnih postova sam vam već rekla da najviše volim ljeto, tako da mi nije potrebno mnogo stvari da bi bila sretna. Nije mi bilo potrebno ni mnogo šminke, ni uljepšavanja, više neki praktični proizvodi. 

1. Balea Bodylotion Coconut&Sheanut

Kupih ovaj losion jer mi je trebalo nešto hidratantno za tijelo u većoj količini. Imam poprilično suhu kožu, a kako se ljeti tušira po nekoliko puta dnevno, treba mi nešto hidratantno i nemasno. Volim ja i masne produkte za kožu ali kada imam vremena čekati da se upiju. Znate kako je ljeti, istuširaj se, namaži, produži i uživaj. Ovaj losion je poslužio toj svrsi. Brzo se upija, predivno miriše. Na ambalaži piše da je namijenjen suhoj koži. 


 2. Giordani EyeBrow Gel

Gel za obrve iz Oriflame-a. Na ovim vrućinama nisam se puno šminkala, must have mi je bila jedino maskara i gel za obrve. Ovaj proizvod je zamijenio nekoliko drugih koje sam koristila u isto vrijeme. Vrlo je praktičan, brzo se nanosi, suši, skoro da ne možete pogriješiti sa naglašavanjem obrva. Toliko mi se dopada, mislim da neće biti samo ovomjesečni, nego sveukupni favorit.


3. Pure nature Tea tree & Rosemary blemish solver

Također iz Oriflame-a, organski rastvor čajevca i ruzmarina namijenjen bubuljicama. Srećom, nemam problema sa bubuljicama. Čajevac i ruzmarin se koristi za smirivanje upalnih procesa i otoka na koži, tako da sam ga ja koristila za ujede i ubode insekata, te za tretiranje rana uzrokovane uraslim dlakama. Moram kazati da meni pomaže, promjene su vidljive skoro odmah. Moja koža je jako osjetljiva, dovoljno je da me bocke neki bezazleni insekat, odmah će mi se pojaviti crveni i bolni otok na koži. Ovaj proizvod je za to fantastičan, malen, lagan i stane čak i u male torbe. 


4. Narukvica od Mjesečevog kamena i Gorskog kristala

Ova narukvica bila je poklon od osobe koju mnogo volim. Ne znam koliko ste upoznati sa kristalima, navodno imaju moći sa kojima nam olakšavaju i uljepšavaju život. Mjesečev kamen povećava žensku energiju, intuiciju a Gorski kristal jača energetsko polje, pojačava hrabrost i mudrost. Ja sam odabrala vjerovati jer vjerujem u prirodu, njeno bogatstvo i darežljivost. U svakom slučaju, bez obzira da li zaista ti kristali djeluju, jako mi se sviđa i ide mi uz sve odijevne kombinacije. Otkako sam je dobila, nosim je stalno. 


5. Primer: Artdeco & Oriflame

Već sam spominjala da je moja koža suha sa aktivnom T zonom. Ovaj mjesec sam pila mnogooo vode, tako da ni u jednom trenutku nisam osjetila da mi koža zateže, da je suha i sl. Nekako nisam imala potrebe ni za kakvom kremom za lice, čak ni za onom za kombinovanu kožu. Od svake mi se lice pretjerano sjajilo. Tako da sam najčešće posezala za primerom ukoliko sam se šminkala. Ovog mjeseca mi je definitivno najviše poslužio. 



Nadam se da ste uživale čitajući ovomjesečne favorite i da ćete isprobati neke od njih. Želim vam prekrasan avgust/kolovoz, ugodan odmor i odlična sniženja krajem ljeta. Do idućih mjesečnih omiljenih proizvoda/asesoara budite mi sretne, lijepe i njegovane. 

27. 07. 2015.

Flormar olovke za usne

Već dugo koristim ove olovke za usne, mislim čak svakodnevno. Kako Flormar nije još uvijek poznat brend, mislila sam da niko za njih i ne zna. Međutim, čula sam dosta pohvala pa sam odlučila sa vama podijeliti svoje iskustvo. Kao što možete vidjeti na fotografiji, neke su olovke jako male, što znači da sam ih jako puno koristila. Prvi razlog zašto sam ih kupila bio je to što imaju sve moguće nijanse i varijante. Kada ja zamislim da želim neku boju, takvu moram i naći. :) Dovoljno su kremaste da ne isušuju usne, a dovoljno suhe da budu postojane. Lako se šilje, ne troše se brzo, pigmentirane su i povoljne. Za sada ih imam u 4 nijanse.

Flormar olovka za usne 226

 Nijansa 226 je nježna narandžasta/boja breskve. Jako je lijepa, skoro pa neutralna. Topla je nijansa pa katkad zubi izgledaju malo žuto, ali zanemarivo. Možda samo ja imam problem s tim jer odbijam izbjeljivati zube raznim hemikalijaka i tretmanima. Fotografija ispod - kakve karmine kombinujem sa ovom olovkom, a fotografija pored nje, kako izgleda na usnama bez karmina.


















Flormar olovka za usne 229





 Nijansa 229 nježno/prljavo roza. Mogu reći da je neutralna, bar za mene jer su moje usne prirodno tamnije, tako kada stavim klasičnu nude nijansu, izgledam kao da bolujem od neke teške bolesti.
Koristila sam je u ovom postu. Koristim je kada želim usne neke neutralne boje ili kada ciljano želim da imam nježno roze usne. Ovo su za mene boje za svaki dan, mada nekada kada sam raspoložena,  crveni karmin nosim za svaki dan. :D

















Flormar olovka za usne 215














215 je nijansa "trula višnja". Trebala mi je uz karmin i nakon što sam pretresla sve radnje i kataloge, našla sam je u Flormaru. Malo je više suha od ostalih nijansi, ali je sa karminom pravi pogodak. Ima u sebi taj smeđi podton (ne volim one koje naginju ka ljubičastoj i rozoj), ali se može koristiti i sa rozim i ljubičastim nijansama tamnih karmina.




















Flormar olovka za usne 222








                                                           Ovu sam olovku također kupila uz karmin. Savršena topla nijansa između smeđe i bordo boje. Kremasta je, da se jako lijepo iznijansirati zato na fotografiji na mojim usnama izgleda svjetlije nego što je zapravo. Mislim da se može nositi i sa nekim nježnijim smeđim nijansama, mada sam je ja koristila samo u ovim bordo varijantama. Ovo mi je prava jesenja nijansa. 







Argumenti za:
  • kremaste
  • postojane
  • lako se šilji a ne puca vrh
  • veliki izbor nijansi
  • pigmentirane
  • jako dugo traju, ne troše se brzo
  • jeftine
Argumenti protiv:
  • nemam zaista niti jednu primjedbu
Konačna ocjena: 5/5 *****

Da li bih opet kupila? Definitivno da. Mogla bih nabaviti neke nove nijanse, upravo se dosjetih. :D 



10. 07. 2015.

Pasta sa pestom

Vjerovatno ste čuli za pesto. To je sos od bosiljka. Iako volim bosiljak, mislila sam bi sos od bosiljka bio prejakog mirisa i okusa. Kako imam puno bosilja u žardinjeri, odlučila sam po prvi put probati pesto. Koristila sam recept omiljene kuharice Laure Vitale. 
- dvije čaše svježih listova bosiljka
- dvije kašike pinjola poprženih (ja sam koristila sjemenke suncokreta)
- dva mala čehna bijelog luka
- sol i biber po ukusu
- jedna kašika limunove korice
- jedna kašika limunovog soka
- pola čaše djevičanskog maslinovog ulja
- četvrtina čaše parmezana


Sve što trebate jeste staviti sastojke u blender i izblendati. Ako vas zanimaju detalji, pogledajte video Laure Vitale
Pastu sam skuhala al dente samo sa solju i pomiješala sa pestom. Ostavila sam vruću pastu da apsorbuje sos i za to vrijeme sam na tavi bez ulja popržila komadiće paradajza. Volim miris i ukus paradajza koji je termički obrađen i idealan mi je uz bosiljak. Možete koristiti i cherry paradajz bez prženja jer je jako aromatičan i ukusan. 
Sos je predivan i nije nimalo prearomatičan. Osjeti se okus poprženih sjemenki. 


Ako volite italijansku kuhinju, probajte. Vrlo je jednostavan i brz recept a pesto možete čuvati i u frižideru. Tako kada ste jako zauzeti, možete ručak napraviti za 10 minuta. Buon appetito!


09. 07. 2015.

Liebster award

Blog Fabulous Obsessions me nominovao za Liebster award koji je namijenjen blogovima sa manje od 200 pratitelja. Pravila su slijedeća:
1. Napišite 11 nasumičnih činjenica o sebi.
2. Odgovorite na 11 pitanja koja vam je postavio onaj ko vas je nominovao.
3. Nominujte 11 blogera koji imaju manje od 200 pratitelja.
Obavijestite nominovane.

Hvala Fabulous Obsessions na nominaciji.


11 nasumičnih činjenica o meni

1. Vjerujem u prošle živote. Bila sam Talijanka koja je živjela u prvoj polovini prošlog stoljeća.

2. Kod kuće sam uvijek u pidžami. Nekada idem i u obližnju trgovinu u pidžami.

3. Dvije godine sam bila vegetarijanac.Nisam ni sada veliki ljubitelj mesa.

4. Noćni sam tip i puno više energije i inspiracije imam noću. Dakle, mrzim jutra, ne volim ljude koji pričaju ujutru i volim kafu.

5. Ovisna sam o čokoladi i slatkišima. (Što se i vidi, ne?)

6. Naučila sam šiti sama. Nisam pohađala nikakve kurseve, škole, časove. Ja, Youtube, Burda i pokoji savjet starijih krojačica.

7. Volim lakove za nokte i imam ih minimalno stotinu. Ne zato što opsesivno skupljam lakove ili smatram da je to IN, volim različite nijanse, efekte i sl.

8. Najdraža životinja mi je kornjača i imam kolekciju figurica kornjača, plišanih igačaka, privjesaka. Imala sam i dvije pidžame sa kornjačama ali ih nemam više zbog činjenice broj 2.

9. Alergična sam na polen.

10. Dva puta sam osvojila vrh Trebevića.

11. Imala sam strašnu fobiju od visine koju sam izliječila letom avionom. Ponosna sam na to što sam se suočila sa strahom i pobijedila samu sebe.



Odgovori na pitanja

1. Ljeto ili zima?
Ljeto! Vrelina, žega, sunce. Najsretnija bih bila kada bi ljeto trajalo 12 mjeseci. Ne podnosim zimu, snijeg, hladnoću. Čak imam i problema sa kožom u nedostatku sunca. Ljetna hrana, voće, biljke, sunčanje, lepršave haljine, kratki šorc, sandale, nalakirani nokti. Idealno.

2. Najdraža poslastica?
Hmm. Jako volim slatko, tako da je ovo teško pitanje. Volim čokolade, kolače, palačinke, sladolede, bombone, keks. Sve! Ako moram izdvojiti najdraže, to je mliječna čokolada sa krupnim lješnjacima i waffle. Volim cimet i karamel u svim oblicima i varijantama.

3. Da li imaš kućnog ljubimca?
Da. Kornjače Mia i Micky stare 13 godina. :)

4. Zašto si počela da pišeš blog?
Više se i ne sjećam. Počela sam pisati 2012, pa sam jedno vrijeme bila neaktivna. Planirala sam pisati samo o noktima jer me je to tada najviše zanimalo. Vjerovatno sam počela pisati jer sam htjela djevojkama pokazati da sve mogu same uradit i da ne moraju ići i davati novce salonima, da im niko ne treba nametati bilo šta. U međuvremenu sam naučila šiti pa sam malo i o tome pisala. Kada se riješim magistarskog, planiram kreirati i prodati odjeću putem bloga.

5. Da li radis posao koji voliš?
Nažalost, nisam zaposlena iako već duže vrijeme tražim posao. S obzirom da sam studirala ono što volim, nadam se da ću i raditi ono što volim - novinarstvo. Šivanje i kreiranje je također moja velika ljubav.

6. Najdraža serija?
Opet teško pitanje. Gledam puno serija (sitcom, krimi), sapunice ne gledam. Prva najdraža serija bila je Charmed. Trenutne najdraže Bones i Blacklist. Jedno vrijeme sam bila opsjednuta Dexterom i DaVinčijevim demonima.

7. Najdraži post koji si napisala?
Evo ovaj. :)

8. Odlazak na more ili na planinu?
Već sam spomenula da ne volim zimu ali jako volim prirodu, tako da volim i planinu, i more kada je toplije vrijeme. Ipak biram more.

9. Da li farbaš kosu i u koju boju?
Ne, ne farbam kosu. Nikada nisam ofarbala kosu, niti sam imala pramenove. Kada sa godinama dođe vrijeme za farbanje, farbat ću je u njenu prirodnu boju.

10. Najdraža pjesma?
Jako volim muziku, slušam razne žanrove, izvođače ali pjesma koja uvijek u meni probudi razne emocije je Listen to your heart-Roxette, moglo bi se reći da je najdraža.

11. Šta je trenutno u tvojoj torbi?
Uglavnom uvijek imam iste stvari u torbi, samo mijenjam karmine. Uvijek nosim mobitel, novčanik, maramice, ključeve, ogledalo, puder u kamenu da mogu matirati lice, korektor za hitne slučajeve, turpiju također za hitne slučajeve, žvake i bombone, balzam za usne, karmine i olovke za usne, kremu za ruke, olovku, mali pribor za šivanje i trenutno imam antihistaminik - tablete protiv alergije.




Što se nominacija tiče, zaista nemam koga nominovati jer svi blogovi koje pratim, imaju više od 200 pratitelja. Ukoliko me pratite i čitate a imate svoj blog, pozivam da odgovorite na pitanja ili u komentarima odgovorite. Bit će mi drago čitati vaše odgovore. 

1. Omiljena kuhinja?

2. Male ili velike torbe?

3. Karmin ili sjajilo? Crveno ili neutralno?

4. Hlače ili suknja/haljina?

5. Da li imate hobi?

6. Biciklo ili role?

7. Horoskopski znak i koliko vjerujete u isti?

8. Koje hrane ili namirnice se nikada ne bi mogli odreći?

9. Da li vi imate neku fobiju?

10. Psi ili mačke?

11. Šta vam se ne sviđa na mom blogu, šta bi promijenili, dodali? 


Jedva čekam da čitam vaše odgovore. Veliki pozdrav i poljubac šalje vam vaša Gemina. 

02. 07. 2015.

Artdeco 30 years (%) dio kolekcije

Artdeco slavi 30 godina postojanja, te je u tu čast napravio posebnu kolekciju koja se prodaje po 30% nižoj cijeni. Inače, Artdeco me oduševi jer često ima sniženja, akcije i sl.                                                         Dio ove kolekcije dobila sam na poklon od prijateljice koja me očigledno jako dobro poznaje. :D                                                                                                               Prijateljica me obradovala primerom, bazom za sjenu i fiksatorom karmina. Primer, imam jedan iz Oriflame-a, bazu za sjenu se odavno kanim kupiti, a nisam ni znala da postoji fiksator karmina. Jako sam mu se obradovala jer volim karmine i ne volim ih često popravljati. Jedva sam čekala sve ovo da probam i da sa vama podijelim utiske. 
Primer ili baza za šminku služi da šminka duže traje, pripremi i nahrani kožu prije podloge, izravna sitne linije i popuni ih, te da se šminka lakše i ravnomjernije nanosi. Ovaj primer ima još anti-aging effect. Jako je lijep, nježan i lagan na koži. Nema dodatke mirisa, tako da je jako neutralan. Primijetila sam da mi se rumenilo mnogo ljepše nanijelo i nijansiralo iako mu nisam posvetila posebnu pažnju, naprotiv. Jako sam žuria kada sam se jutros šminkala. Lice mi nije bilo masno i nije sijalo od primera, tako da sam definitivno oduševljena i kupila bih ga opet. 




Ambalaža proizvoda: (5/5) *****
Lakoća korištenja: (5/5) *****
Konačni rezultati: (5/5) *****


Eyeshadow base ili baza za sjenu, naglašava boju sjene, intenzivira boju, olakšava nanošenje i produžava dugotrajnost. Ova baza čini sjenu vodootpornom, bar tako piše na pakovanju. Meni je čak i nakon 12 sati nošenja na ovoj visokoj temperaturi sjena potpuno netaknuta kao kada sam je nanijela. Jako je mala količina proizvoda potrebna, tako da mislim da može da traje jako dugo. I ono što je meni jako bitno, s obzirom da nisam baš mnogo stručna sa sjenama, lakše se nanose i nijansiraju. 












Ambalaža proizvoda: (5/5) *****
Lakoća korištenja: (5/5) *****
Konačni rezultati: (5/5) *****

Lipstick sealer Magic Fix je fiksator karmina. Nisam znala da postoji nešto takvo. Dolazi u bočici i ima četkicu sličnu laku za nokte. Na uputstvu piše da ne funkcionira sa sjajilima, samo sa ruževima. Procedura je slijedeća, nanijeti karmin i pustiti nekoliko sekundi da usne apsorbiraju, otkloniti papirnom maramicom višak i nanijeti fiksator. Sačekati nekoliko minuta da se osuši i obrisati četkicu. To je sve. Prvih nekoliko minuta osjećaj je malo čudan, kao da zateže kožu. Kasnije se naviknete i karmin traje puno duže bez popravljanja. Jedino ne smijete trljati usnu o usnu kao što ja imam običaj raditi. 



Ambalaža proizvoda: (4/5) ****
Lakoća korištenja: (4/5) ****
Konačni rezultati: (4/5)****

Fiksator mi je malo nepraktičan jer mi trebaju dvije ruke za korištenje + negdje da odložim bočicu dok nanesem i obrišem četkicu. Ko je ljubitelj karmina, definitivno vrijedi kupiti ovaj proizvod i općenito proizvode koje sam spomenula. Od Artdeco-a nisam manje ni očekivala jer mi se već pokazao kao brand koji mi odgovara i koji ima odlične proizvode.