02. 05. 2015.

Povratak šorca visokog struka

Ovo su također stare kreacije. Volim da nosim ljeti šorceve, praktični su, lijepi i udobni. Naročito volim šorceve visokog struka jer naglašavaju struk, izdužuju noge i mnogo su elegantniji i pristojniji od onih sa niskim strukom. Kako je kod nas teško pronaći ovakvo nešto za kupiti, sašila sam sebi 2 komada. Jedan klasičniji, sivi jeans koji se može nositi u mnogo kombinacija. I jedan veseliji, ljetni sa tzv. paramecijum uzorkom (paramecium pattern). Moram priznati, stajling broj 2 bio je ideja moje prijateljice Aide.













Sada bi modni znalci kazali kako je šorc visokog struka apsolutni "must have" ovog ljeta ili nešto slično. Drago mi je da je visoki struk nakon brojnih epizoda i nametanja niskih strukova koji pristaju samo manekenskim/dječačim figurama, opet in. Mislim da ne postoji osoba kojoj bilo koji komad visokog struka ne pristaje. Samo ću reći da je šorc meni ljetni favorit, zamjenjuje neki jeans ili hlače i može se nositi uz bilo šta: pamučne majice, košulje, bluze. 
Vi nosite ono u čemu se osjećate ugodno, ono što pristaje vašoj građi i ono što volite. Nemojte dozvoliti da vam bilo ko nameće trendove ili da se osjećate nesigurno zato što vam ne stoji nešto što je moderno jer su takve stvari uglavnom nametnute od strane modnih industrija koje promoviraju anoreksiju i dječačku građu.

"It's not about what size you wear. It's about how you wear your size."

1 komentar: