30. 04. 2012.

Višnje na noktima

  Potrebna vještina: 2/5 


Naziv: Minth Cherries

Inspirisana: Vintage odjećom, tapetama, čašama sa višnjicama


Ovaj proljetno-ljetni dizajn na noktima je vrlo jednostavan. Trebat će vam lakovi po vašem izboru, podloga može biti bilo koje boje kao i višnjice/trešnjice, te pribor za nail art. Ako nemate, možete saznati kako ga napraviti na prethodnoj objavi. ( http://bandcworkshop.blogspot.com/2012/04/pribor-za-nail-art-na-slici-iznad.html )
Prvo naravno, nalakirate nokte bojom po vašem izboru.  Ja sam odabrala ovaj mentol zeleni lak. Sačekajte da podloga bude potpuno suha.


Zatim otprilike odmjerite gdje želite da budu višnjice i stavite tačke željene veličine. To ćete uraditi tako što će te staviti nekoliko kapi laka na papir ili neku drugu podlogu i umakati pribor za nail art. Ako primijetiti da se lak počeo razvlačiti po noktu, već se osušio i sa njim je nemoguće raditi. Stavite opet nekoliko kapi laka na papir ali ne na mjesto gdje je već bio. Moj izbor za boju višanja je tamno roza boja jer mi se dopada kako se uklapa sa mentol zelenom.

Ovaj korak možete a i ne morate uraditi. Uzmete nekoliko nijansi svjetliji lak od višnjica, a može biti i obični bijeli lak, i stavite male tačke na vrh višnje čisto da višnja izgleda interesantnije i realnije.

Nakon toga nacrtajte drške višanja na koji god način vi želite: sa tankom četkicom, sa iglom...

I na kraju dodajte listove na višnje. Nadam se da znate da između svih koraka morate sačekati da se prethodno urađeno osuši.
 Uživajte u proljeću i višnjicama na noktima.

Nema komentara:

Objavi komentar