02. 09. 2012.

Neon leopard nail art



Potrebna vještina: 3/5
Naziv: Leopard nails
Inspirisana: Ljetnim neonskim bojama

Za ovaj nail art bit će vam potrebna dva laka u neonskim bojama (drečavim), te obični crni lak sa crtaćom četkicom. 
Prvo nalakirajte nokte bojom po želji u nekoliko slojeva, te sačekajte da se u potpunosti osuši. 



Zatim drugim lakom i običnom četkicom napravite potpuno nasumične šare na noktu različitih veličina. Samo ostavite prostor i za crne šare kojim ćete ih poslije uokviriti.
Nakon toga nastupa crni lak sa crtaćom četkicom. Vi možete odabrati i neku drugu boju, bitno je samo da bude tamnija od dvije prethodne. 
 Sitnim pokretima sa tankom četkom crtajte linijice oko šara. Nemojte cijelu šaru uokviriti ovim tamnijim, na mjestima po vašem izboru ostavite prazan prostor da bi šara više nalikovala na leopardovu. Ako vam je teško na ovaj način iscrtavati tamnije šare, možete to i jednostavnom linijom iz jednog poteza. Na taj način šare će biti "urednije". Ovaj sam put željela što otkačeniji izgled, tako da sam odabrale ove neuredne šare. 

 Nemojte se brinuti, niti puno nervirati kada vam šare ne budu onakve kakve ste vi željeli. To je uvijek nepredvidivo, svaka je različita. U tome i jeste čar nail arta što je svaki nokat drugačiji, svaki je nokat unikatan. Postoje mnoga riješenja za osobe koje nisu vješte poput naljepnica ili pečata. Ali najljepnice i pečati su identični za svaki nokat. Ovako dobijate potpuno novi efekat. I svaki naredni put kada budete radili leopard šare, svaki put bit će drugačije.
 Sretno. Ako imate bilo kakva pitanja, nedoumice ili nešto što vas zanima, što bi htjeli čitati, javite se. :)



Nema komentara:

Objavi komentar