29. 09. 2012.

Kako uz manje truda otkloniti šljokičasti lak

Mislim da većina djevojaka voli lakove koji sadrže razne šljokice i sjajeve, međutim rijeđe ih koristimo upravo zato što ih je kasnije teško skinuti sa noktiju. Čak i uz najjači aceton, koji inače ne preferiram, je pravi napor dugotrajno trljati sa vatom i otkloniti sve te slojeve laka. Neki idu toliko daleko da lak isturpijaju sa nokta. Mislim da nema potrebe govoriti o tome koliko to oštećuje nokat. Otkako sam saznala za trik kako taj proces skratiti, češće ih koristim. Bit će vam potrebna samo vata, aceton (ili odstranjivač bez acetona) i malo folije. Prvo uzmite komad vate koji je malo veći od vašeg nokta i obilno ga natopite acetonom. Malo obilnije nego što to činite kada inače skidate lak, nema potrebe da se aceton cijedi iz vate. 


Zatim vatu stavite na nokat, i vrh prsta omotajte folijom.





Dalje nema potrebe išta da radite, samo sačekajte 10-15 minuta. Dok čekate možete obavljati razne poslove. Na koliko prstiju ćete istovremeno staviti vatu i foliju, to zavisi od vas. Ja volim staviti na 3 tako da za to vrijeme mogu obavljati neke poslove. I kada prođe ovo vrijeme, foliju sa vatom jednostavno skinite sa prsta. Ovakav će rezultat biti. 


Ako budete imali još ostataka laka, istrljajte nokat sa vatom i bez nekog posebnog truda imat ćete čiste nokte. Nakon što iskoristite vatu i foliju na jednom noktu, možete ga koristiti i na drugom samo naravno na vatu dodajte još malo acetona.

2 komentara:

  1. Ovu cu da probam obavezno, jedva sam cekala ovaj post!

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Hahah nadam se da će biti od koristi. Ako ti se ne bude ovako lako skidao, onda drži duže. Zavisi sve od toga koje veličine su šljokice i koliko si slojeva nanijela.

      Izbriši