07. 05. 2012.

Newspaper nailart



Potrebna vještina: 1/5

Naziv: Newspaper nails

Inspirisana: Žutom štampom




Za ovaj jednostavni i brzi nail dizajn bit će vam potrebne novine, posudica, alkohol, jedan lak u boji i bezbojni lak. Prvo nalakirajte nokte kreč bijelom lakom ili bilo kojim drugim svijetlim mat lakom. Što je lak svijetliji, print iz novina će biti vidljiviji. 



Alkohol, najbolje je medicinski, ali može i bilo koji drugi, naspite u posudicu. Iscjecite komade novina koje želite na noktu za svaki nokat pojedinačno. Veličina papira ne mora biti u tačnoj veličini nokta. Ako na noktu želite krupnija slova, izrežite iz regularnih članaka. Ako želite sitnija slova, najbolje je da izrežete komade iz oglasa. Uronite nokat u alkohol.




Stavite komad iz novina koji želite na nokat mokar od alkohola  i jako pritisnite. Zbog ovog koraka, lakše je raditi na kratkim noktima a i ljepše. Slova iz novina se ljepše oslikaju.


Odstranite novinu, ako je ostalo malo papira pokvasite vodom i njezno skinite. Samo pazite da ne pokvarite slova koja su se oslikala na noktu. Na kraju prelakirajte bezbojnim lakom. To morate učiniti brzim potezom sa puno laka na četkici da se slova ne bi razmrljala. I to je to.


A ovo je newspaper art na kratkim noktima koji sam pravila prijateljici.


Nema komentara:

Objavi komentar