07. 06. 2012.

Lakovi pastelnih boja


Ove sezone moderni su lakovi pastelnih boja. Ne samo lakovi, i odjeća, asesoari, obuća. A naročito je aktuelna pepermint zelena boja. Koliko sam primijetila, teško je naći pastelne lakove u našim prodavicama a i oni koji se mogu naći, nisu naročito povoljni. Tako sam odlučila napraviti vlastite, originalne i povoljne lakove. Sve što vam treba je kreč bijeli lak, bilo kojeg brenda. Ja sam koristia Rapsodi koji su koštali 1 km. 
Zatim iz laka koji imate u svojoj kolekciji nekoliko kapi stavite u bijeli lak. To možete uraditi i sa četkice. Za ovaj rozi pastelni lak stavite nekoliko kapi crvenog laka samo pazite da ne pretjerate, da lak ne bude previše taman. Onda ne bi bio pastelni. Za pastelni plavi, koristite tamniji plavi lak. Crvena, plava i žuta su osnovne boje i njih ne možete dobiti miješanjem drugih boja. 
Zato pepermint zelenu boju možete dobiti tako da stavite nekoliko kapljica plavog i žutog laka. 
Nakon toga lak lagano trljajte između dlanova da se boje pomiješaju. Ako ga budete agresivno mućkali, u laku će se stvoriti puno balončića koji vam mogu ostati na noktima kada nanesete lak. 




Nema komentara:

Objavi komentar