24. 06. 2012.

Moji radovi

Ovo su neki od mojih radova koje sam uglavnom poklonila, a neke sam i zadržala sa sebe. :)






































19. 06. 2012.

Mat lakovi

Mat lak dobio je potpuno novo značenje. Nekada se  pod pojmom mat lak mislilo na lakove bez sedefa i škljokica. Međutim, to su lakovi sa visokim sjajem a mat lak je lak bez završnog sjaja iako može imati u sebi sedef. Kod nas postoji nekoliko brendova sa mat lakovima u raznim varijantama, sa sedefom ili bez. Ipak meni najdraža opcija i lak jeste Essence bezbojni mat lak. Tako da lakovi svih boja koje posjedujemo mogu postati mat. Posebno je intereantan ako se iskombinuje sa sjajnim lakovima. Nokat dobije satenski izgled. Potrebno je samo nakon što završimo sa lakiranjem i/ili crtanjem po noktu, prelakirati završni sloj mat lakom. A meni je posebno drag jer se jako brzo suši. 
Mat lak daje staroj, poznatoj boji laka sasvim novi izgled. Odlučila sam ga isprobati sa mojim najormaženijim lakom ikad, sa bijelim sedefastim lakom. Čak mi se u mat verziji dopao. 
Ovako to izgleda na mojim noktima prije i poslije stavljanja mat laka. 



A ovo su neki stariji dizajni u kojima sam također koristila mat lak. Na fotografiji se ne primijeti velika razlika, uživo je očiglednija.




07. 06. 2012.

Lakovi pastelnih boja


Ove sezone moderni su lakovi pastelnih boja. Ne samo lakovi, i odjeća, asesoari, obuća. A naročito je aktuelna pepermint zelena boja. Koliko sam primijetila, teško je naći pastelne lakove u našim prodavicama a i oni koji se mogu naći, nisu naročito povoljni. Tako sam odlučila napraviti vlastite, originalne i povoljne lakove. Sve što vam treba je kreč bijeli lak, bilo kojeg brenda. Ja sam koristia Rapsodi koji su koštali 1 km. 
Zatim iz laka koji imate u svojoj kolekciji nekoliko kapi stavite u bijeli lak. To možete uraditi i sa četkice. Za ovaj rozi pastelni lak stavite nekoliko kapi crvenog laka samo pazite da ne pretjerate, da lak ne bude previše taman. Onda ne bi bio pastelni. Za pastelni plavi, koristite tamniji plavi lak. Crvena, plava i žuta su osnovne boje i njih ne možete dobiti miješanjem drugih boja. 
Zato pepermint zelenu boju možete dobiti tako da stavite nekoliko kapljica plavog i žutog laka. 
Nakon toga lak lagano trljajte između dlanova da se boje pomiješaju. Ako ga budete agresivno mućkali, u laku će se stvoriti puno balončića koji vam mogu ostati na noktima kada nanesete lak. 




01. 06. 2012.

Perle od papira


Ovakve perle možete brzo i jednostavno napraviti u svom domu. Potreban vam je: papir, makaze, linijar, olovka, markeri ili flomasteri, ljepilo za papir i čačkalice. Na čistom bijelom papiru obilježite duge, trokutaste trake kao na slici. Bitno je da je trougao istostranični, tj. da je jednak sa obje duže strane. Nakon što izrežete trouglove, okrenite čistu stranu po kojoj niste bilježili kuda ćete rezati. Zatim po želji obojite krajeve papira markerom ili flomasterom.

 Okrenite drugu stranu i nanesite sloj ljepila za papir. Na čačkalicu namotajte komad papira. Krenite od deblje strane papira i polako, ravno namotavajte. Potrebno je stegnuti papir prilikom namotavanja, ali budite oprezni jer ćete kasnije teže skinuti perlu sa čačkalice. 







Ostavite nekoliko minuta da se osuši i sa čačkalice maknite perlu. Možete i perle prelakirati lakom za nokte. U tom slučaju ostavite ih na čačkalici i kasnije nakon što se osuše, skinite.